Velkommen til Nepal

Vi er to interectstudenter fra Hald internasjonale senter som skal være 6 måneder i Nepal. Organisasjonen vi jobber for er Laget i Norge, og NCBS i Nepal. Vi ser begge to fram til å møte utfordrende hverdager, men også en lang og innholdsrik reise hvor vi tar med oss mye erfaring til videre.

Så, hvem er vi?

Årets nepal team består av to bergenserjenter: Maria(venstre) og Mathilde(høyre)

44126923_2117846328543931_2592492309119500288_n.jpg

Mathilde er yngstemann i flokken, både i familien og i teamet generelt, 18 år gammel. Med sine tre eldre brødre kan hun fort føle seg litt liten, selvom hun har slått 2/3 i håndbak. Bildet ovenfor illustrerer forresten ikke hennes høyde, ettersom hun er en cm høyere enn Maria:) Mathilde er vokst opp på bergens beste vestkant og har en personlighet som samstemmer med dette faktum, hvertfall når det gjelder redselen for insekter, bakterier og å ta buss istedenfor taxi. Hun er en til tider overambisiøs, lat, rolig og en ekstremt klønete jente. Likevel har hun alltid hjartet på rette staden. Hun har svært god retningssans når det kommer til å finne steder, som Maria skal nyte godt av her i Nepal. Hennes største attributt er likevel hennes humor, som lyser opp hverdagen. Denne jenta opererer på to gir, sulten og ikke sulten. Hun er litt over gjennomsnittet glad i hunder, da hun tar seg tid til å hilse på, og ta bilder av alle gatehunder hun har passert i nepal (og det er mange). I tillegg er hun overgjennomsnittet interessert i fotball, og heier på Bayern Munchen og selvfølgelig Brann!! I tillegg lar hun seg fort begeistre av søtsaker som donuts, brownies&is, gulrotkake, japp-sjokolade, stratos, reeses, ja den listen kan bli lang.. Men hun er også glad i ordentlig mat, selvom hennes versjon av ordentlig mat er pizza, spagetti og generelt alt fra fast-food restauranter. Det er en grunn til at hun elsker usa..

Maria er kanskje den mest ordentlige/beherskede/modne av oss.. Den kvinnen har orden på det meste her i livet! Hun er ikke bare veldig koselig å se på, hun er også veldig smart. Dette kan kanskje skyldes at hun har to søte foreldre, to søstre, en bror og en søt ginger-katt. Hun er oppvokst i et veldig koselig arbeiderstrøk langt utenfor Bergen kalt Salhus. Der har hun ikke bare et hvitt herskapelig hus, hun har også tidligere hatt flere sauer og kyr i HAGEN! Hun har gode språkferdigheter. Ikke bare kan hun snakke engelsk, hun har også god kontroll på fransken fra videregående, som for øvrig ikke hjelper her i nepal :( På kjøkkenet er hun et kapittel for seg selv. Gordon Ramsey hvem er det? Hun lager de beste curryene, og kan trylle fram den beste middagen av bare to grønnsaker. Noe som også er veldig nyttig her i Nepal er at vi slipper å kjøpe insektsspray, for Maria fjerner alle insekter/edderkopper med bare hendene. Hun har ikke vært arbeidsledig på det området for å si det sånn.. Noe som ikke er nyttig i nepal er trening. Hun elsker å trene og tar seg gjerne en fjelltur så ofte hun kan, men her i nepal er ikke treningsfasilitetene så gode, ettersom man kan risikere å bli lagt inn på sykehus med 15 brukkede ribbein av en liten joggetur, som igjen skyldes KAOTISK trafikk.

Håper dere ønsker å følge reisen vår, og at vi ikke skremte dere vekk med dette blogginnlegget:)

 
fjell.jpg

Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk (Fil.4;13)