Happy Valentines!

poster

For ca. en måned siden begynte vi, sammen med sjefen vår, å planlegge en camp for studenter rundt området vi bor. Vi er ungdommer, det er februar, og idéen kom raskt: La oss snakke om Gud’s kjærlighet. På mange måter virker det så utrolig enkelt, men vi forstod etter hvert at Gud’s kjærlighet ikke er bare bare. Den er så uendelig stor, og det er ganske begrenset hva man klarer å dekke på en helg. Men etter en måneds forbredelser og jobbing, fikk vi endelig holdt campen 16. – 17. februar. Med tema VALENTINE!!

Campen ble super, og ikke bare fordi vi planla den altså. Vi hadde lek, bibelstudie, bønnevandring, lovsangsmøte og underholdningskveld. Mange kom for å hjelpe oss med alt det praktiske som tekniske ting, matlaging, registrering og organisering. Ikke minst undervisningen. Etter mange og lange idémyldringer hadde vi kommet fram til 3 hovedtemaer: Let’s talk about LoveLet’s talk about God’s love og Let’s talk about relationship. Vet hjelp av Zoky Manoa, Zoky Rojo og Zoky Hari, fikk vi til en fantastisk undervisning. I Let’s talk about Love fikk vi snakket om hva kjærlighet er og hva det ikke er. Deltakerne fikk delt spørsmål og tanker og kjærlighet, som vi skrev opp. I Let’s talk about God’s love fikk deltakerne møte Guds kjærlighet gjennom 1. Johannes 4. Let’s talk about relationships fikk vi snakket om hvordan vi skulle sette alt vi hadde lært ut i praksis. Her fikk deltakerne også svar på de spørsmålene og tankene de hadde delt i starten av leiren. Det var et fanstastisk opplegg Zoky Manoa, Zoky Rojo og Zoky Hari hadde kommet opp med, og det var virkelig lærerikt.

problem med loooove
tsy olana

Likevel, når vi tenker tilbake på leiren, er det faktisk ikke undervisningen vi lærte mest av, til tross for god kvalitet. Det som sitter mest igjen, som virkelig inspirerte oss, er alle de menneskene som kom. Vi alle var som en stor sammensveiset gjeng. Vi hadde invitert mennesker fra alle mulige steder. Noen møtte opp uten å kjenne noen, andre i små gjenger, men fra sekundet leiren begynte var alle i en stor gjeng. Det var helt magisk å se på. Det var tydelig at Gud jobbet allerede før vi begynte med undervisningen. Det er vanskelig å beskrive, men det var så utrolig. Det ble så surrealistisk. Mens de satt og lærte om hva Gud’s kjærlighet og ekte kjærlighet er, viste de det allerede for hverandre gjennom ord, handling og inkludering.

Er det en ting vi har lært i Madagaskar, så er det at det alltid er plass til en til.

Er det en ting vi har lært i Madagaskar, så er det at det alltid er plass til en til.

Etter leiren har vi begynt å legge merke til kjærligheten vi gir til hverandre gjennom hverdagen. De gangene Berit venter talmodig på Johanna, da Johanna rydder på rommet. Ja så mye kjærlighet.

Mine kjære, la oss elske hverandre! For kjærligheten er av Gud, og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud. Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet. Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart iblant oss, at Gud sendte sin enbårne sønn til verden, for at vi skal leve i ham. I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin sønn til soning for våre synder. Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder vi også å elske hverandre
— 1 Johannes 4:7-11


Med stor takknemlighet til Gud kommer vi til å se tilbake på denne leiren og på det vi fikk se, lære og oppleve. Gud er tilstede i livene våre, og det fikk vi virkelig se denne helga. TUSEN TAKK.

Bare husk: GOD LOVES YOU

Bare husk: GOD LOVES YOU