UGBM

Det er virkelig på tide å presentere vårt arbeid her i Madagaskar!

Vi er en del av Hald Internasjonale Senter, linjen Interact. Interact er styrt av NKSS Laget, som du kanskje kjenner til hvis du leser denne bloggen. Laget er en del av et større fellesskap kalt IFES (International Fellowship of Evangelical Students). Kort fortalt er det lagsarbeid fra hele verden som har gått sammen og startet et felleskap. Igjennom dette fellesskapet har vår linje, interact, startet samarbeid med lagsorganisasjoner fra land over hele verden, og da også begynt med utveksling. Norske ungdommer reiser ut, og internasjonale kommer til Norge. Det er dette vi er en del av, og det er derfor vi har reist til Madagaskar.

UGBM er den gassiske versjonen av NKSS Laget. Forkortelsen står for Union des Groupes Bibliques de Madegascar. Denne lagsorganisasjonen startet i 1973, og har i dag skolelag spredt utover hele landet. UGBMs visjon er å få skolelag i hele landet før 2021. Hovedkontoret ligger i Andraisoro, en bydel av Tana.

Vårt første møte med GBU og GBS Ambohidratrimo

Vårt første møte med GBU og GBS Ambohidratrimo

Etter at vi har fått bli kjent med denne organisasjonen må vi si at det er en råbra organisasjon. Det er flere greiner tilknyttet UGBM, der hver gren representerer hver sin gruppe med mennesker. Dette er GBS, GBU og GBA. GBS er for studenter på videregående og ungdomsskolen, GBU er for studenter på universitetet. I tillegg har vi GBA. GBA står for Groupes Biblique des Amis (Bibelgruppens Venner) og består av ferdig utdanna studenter som har begynt å jobbe, og er alle aldere fra ung voksen til gammel. Disse har sitt eget bibelstudie, men er også med å hjelpe GBU og GBS med opplegg under møtene, og av og til økonomisk støtte. Det er veldig fascinerende og givende å se at mennesker fortsetter å bidra selv om de er ferdig med utdanningen sin.

46975374_274455546547753_7254492323231301632_n.jpg

Møtene for GBS og GBU består av mye sang og dans, bibellesing og en tale ofte holdt av en ZOKY (GBA). Under møtene er det bibelen som er hovedfokus, og de er utrolig flinke til å bruke den. Fokuset når vi studerer den der er å se sammenhenget mellom det nye testamentet og det gamle, og hvordan vi kan ta med oss dette i hverdagen.

Vi skal jobbe med UGBM Ambohidratrimo. Ambohidratrimo er et stort distrikt i Tana, og UGBM arbeidet startet for 10 år siden. De har lag på 7 forskjellige skoler akkurat nå, men har et ønske om å nå flere, og spesielt finne flere ildsjeler som virkelig vil bli en del av UGBM. Det er her vi kommer inn.

Dette er UGBM Ambohidratrimo. Vår familie i Kristus her i Madagaskar.

Dette er UGBM Ambohidratrimo. Vår familie i Kristus her i Madagaskar.

Vi vil delta på møter for både GBS og GBU i Ambohidratrimo. I tillegg vil vi være med å organisere eventer som skal trekke flere til å bli medlem av UGBM. En spennende utfordring vi er veldig klare for å møte. Vi har allerede begynt å tenke på et event vi kan ha i desember, men det er fortsatt i tenkeboksen. Utfordringene vi får kommer i ny og ne, men det er noe som alt er bestemt. Dere skal få høre mer om det seinere, men for tiden er alt en liten overraskelse..

Til nå har vi hatt mest kontakt med GBU Ambohidratrimo. For en gjeng! Helt fra dagen vi kom tilbake til Tana har disse fantastiske ungdommene satt av tid til å hjelpe oss med alt mulig rart, fra å komme oss fra sted til sted, til oversettelse på møter og til å finne jobber utenfor UGBM. Ja, de kom til og med for å lære oss å vaske klær. Vi er blitt tatt så godt i mot med varme og kjærlighet, og etter første møte følte vi oss som en del av gjengen. Vi er fortsatt overveldet over alt GBU har hjulpet oss med, og fortsatt hjelper oss med, og vi ser så fram til å være mer med dem og studere bibelen sammen med dem.  

Til nå kan vi en UGBM sang på gassisk, vi vil ikke si at vi uttaler alt riktig, men om 4 måneder til så er det nok på plass 😉 Wish us good luck…

Disse bibelversene ble vi utfordret til å lese på GBU møtet PÅ GASSISK. Det ble mye øving for å si det sånn!

Jeg vil opphøye deg,
min Gud og konge,
og velsigne navnet ditt til evig tid.

Jeg vil velsigne deg hver dag
og lovsynge navnet ditt
til evig tid.

Stor er Herren
og verdig er hans pris,
hans storhet kan ingen granske.

Slekt etter slekt
prise dine gjerninger
og forteller om dine storverk.
— Samle 145:1-4
Fideran’i Davida. Hanandratra Anao aho, ry Andriamantiro Mpanjaka ô, Sy hankalaza ny anaranao mandrakizay doria.

Hankalaza Anao isan’andro aho sy hidera ny anaranao mandrakisy doria

Lehibe Jehovah ka tokony hoderaina indrindra; Ary tsy takatry ny saina ny fahalehibiazany.

Ny taranaka rehetra samy hidera ny asanao amin’izay mandimby azy Sy hanambara ny asanao lehibe.
— Salamo 145:1-4

De var så snille og lagde en velkomstfest for oss! I tillegg tok GBU oss imot med mye kjærlighet på vårt første GBU møte. Her er noen bilder herfra.