BSF-camp

For et par helger siden var vi på en BSF camp. BSF står for Bible Study Fellowship og er et engelsk bibelstudium som man finner i land over hele verden, inkludert Madagaskar. Vi drar på BSF møter hver fredag og møter ungdommer fra hele Tana. BSF har også online program som man også kan følge, så man trenger ikke komme på møtene for å være en del av bibelstudiet. Det er utrolig deilig for oss å kunne dra på møter hvor vi ikke trenger å ha en oversetter, men forstår alt som blir sagt på egenhånd. 

Campen handlet om hvordan man kan være en god leder og hvordan man kan evangelisere. Foredragsholderne som kom var veldig åpne for at vi skulle komme med våre ideer, og var utrolig flinke til å engasjere. I tillegg til dette var det mye teamwork, hvordan man kan få gruppa til å samarbeide bedre. Så plutselig løp vi rundt med gruppa vår og prøvde å finne hint til et bibelvers i skauen. Vi hadde det kjempe gøy og ble enda mer kjent med gruppa vi havnet i. Team Kintana 4ever!!

you are beautiful

Det var en todagers camp, så selvfølgelig spiste vi 100% som en gasser. Ris med vann, også kalt vari sosoa, til frokost, ris med laoka til lunsj og middag. For å være ærlig er ingen av oss en stor fan av ris med vann, og vi er vel enige om at vi er takknemlig for brødet vi får til frokosten hjemme hos vertsfamilien. Vår store hit ble Pain au chocolat! Ingenting slår croissant med sjokolade i. Etter vi spiste det her, har vi vært som to gale og spiser det i hver sjanse som byr seg.

Det ble servert Angivy til måltidene. De sier at angivy er bra for huden og kroppen, men at den smaker helt forferdelig. Vi er enig i det, men likevel spiser de det i hytt og pine.

Det ble servert Angivy til måltidene. De sier at angivy er bra for huden og kroppen, men at den smaker helt forferdelig. Vi er enig i det, men likevel spiser de det i hytt og pine.

På kvelden hadde vi leirbål. Da dro vi ut i området og lette etter brennbart tre – grunnet mye regn før på dagen. Mens vi prøvde å få fyr på dette bålet ble vi delt opp i grupper hvor vi fikk spesifikke oppgaver å gjøre sammen. Siden vi har hatt om David på de siste BSF-møtene så handlet det vi skulle gjøre om David og Goliat. Noen skulle skrive dikt, lage en sang, et dramastykke og noen skulle gjenfortelle dette. Vi hadde det kjempe gøy, danset og lo godt gjennom kvelden. 

båååål

BSF campen inspirerte oss. Ikke bare fikk vi lært om en av våre viktigste oppgaver som Jesu disipler, nemlig evangelisering, men vi fikk også vært med mennesker som har Jesus nært til hjertet, og møtt medmenneskelighet og åpenhet. Det er utrolig å se hvor sterkt disse verdiene står i det gassisk-kristne samfunnet. Som utlendinger i et helt nytt og annerledes land er dette så viktig. Det får oss til å tenke på hvordan vi tar i mot utlendinger i Norge. Møter vi de med like mye medmenneskelighet og åpenhet?

Jeg ser ikke på det mennesket ser på, for mennesket ser på det ytre, men Herren ser på hjertet.
— 1 Samuel 16:7