De første dagene

3. oktober kl 1730 var det to veldig spente jenter som stod klare på Gardemoen. Ingen av oss klarte helt å forstå hva vi skulle begi oss ut på. Men vi var GIRA!! #PartyinMada

43594418_332151544200159_55289771131404288_n.jpg

Etter lange 21 timer i fly, med et lite stopp i Stockholm og Ethiopia, ankom vi til slutt Antananarivo Airport i Madagaskar. Vi var begge veldig slitne, og veldig glad for å endelig være framme. Da vi gikk ut av flyet og kjente den intense varmen begynte det å gå opp for oss. Vi var ikke lenger i Norge.

Flyplassen var stappfull, og det var litt jobb å finne kofferter og komme igjennom alt av visumsjekk og sikkerhetskontroll, men da vi endelig kom ut stod Tiana der med et stort smil og åpne armer.

Tiana er vår kontaktperson i Madagaskar. En kjempesøt dame på 1,50 m med rødt hår og et stort hjerte. Vi har blitt så glad i Tiana på disse få dagene vi har vært her. Tiana er ansvarlig for det religiøse i GBU, som er en del av UGBM. UGBM står for Union des Groupes Bibliques de Madagascar. Dette er den gassiske versjonen av NKSS Laget, og jobber med studenter fra universiteter i hele Madagascar. Det er for UGBM vi skal jobbe, dette skal vi fortelle mer om senere. Tiana har latt oss bo hos hun mens vi var i Tana (kort for Antananarivo), og hun har vært til stor hjelp i vårt første møte med den nye kulturen. I tillegg til en stor, myk seng, nye håndkler og mat i magen hver dag, hjelper hun oss med alt det vi lurer på og passer på at vi har det bra ikke bare fysisk men også psykisk. Vi er så takknemlige for at vi har fått henne som kontaktperson.

Tiana og lemuren

Tiana og lemuren

Allerede fra første dag har det vært utrolig mange intrykk. Tana er helt annerledes enn Norge. Gatene er forskjellig, det er klær til tørk hvorenn det er plass, søppeltårn spredt litt rundt omkring og maaaaange mennesker over alt. Noe som var litt annerledes var at Johanna var kjempe høy i forhold til gasserne, på sine 172cm så kunne hun se over de fleste hodene.

Disse første dagene har vi fått være turister. På fredag, vår første fulle dag i Tana, tok Tiana med oss ut på en super utflukt. Etter en liten tur på politistasjonen dro vi til en dyrepark midt i Tana. Her fikk vi matet lemurer, sett på fugler og en krokodille. Vi matet lemurene ved at vi fikk gå inn i burene til lemurene, også smurte dyrepasseren banan på både hender og i Berit sitt ansikt. Johanna ble spesielt glad i fuglene i parken som bæsjet på hun 3 ganger. Etter dette dro vi ut av Tana til en gammel borg. Dette var borgen til kong Andrianampoinimerina, den første kongen av Madagaskar. Her fikk vi en spennede omvisning med guide, en fantastisk utsikt over Tana ++, og ikke minst fikk Berit prøvd sin første stådo.

DSC_0026.JPG
DSC_0030.JPG
Andrianampoinimerinas borg

Andrianampoinimerinas borg

Solsenga til Andrianampoinimerina

Solsenga til Andrianampoinimerina

På Lørdag ble vi møtt av to studenter som tok oss med til markedet, og etterpå dro vi på et GBU møte. Det var helt fantastisk! Alle sammen var så hyggelige med oss og interessert i å prate. Vi sang, ba og leste i bibelen sammen. Det var utrolig hyggelig, og vi er veldig klare for å jobbe mer med disse menneskene. På møtet møtte vi flere tidligere Hald interact studenter, de var utrolig hyggelige og det kunne virkelig ikke vært en bedre velkomst enn det vi har fått.

Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det
— Salomos ordspråk 4:23

På søndag tok vi taxi brousse til Antsirabe hvor vi nå er. Her skal vi tilbringe de neste 20 dagene for å lære gassisk. Ønsk oss lykke til!

Dette var bibelverset som hang på veggen til Tiana. Nydelig bibelvers som alle burde huske på!

DSC_0106.JPG