Who run the world? Girls

Både meg og Anna har i løpet av livet vårt vært på x antall leirer, så mange at det er blitt umulig å holde tellinga. Det er jo en grunn til at vi igjen og igjen drar på leirer – vi synes leirlivet er knallgøy! Derfor sa vi heller ikke nei takk til å bli med på en girlscamp, og ha ansvar for lekene der. Jentene var en motiverende gjeng på rundt 15-18 år og kommer alle ifra ulike slummer. Temaet for leiren var «sucsess» - og det er akkurat det alle disse jentene har vært - suksessfulle. For å bli med på denne leiren må man nemlig ha utmerket seg på skolen.

IMG_2631.jpg

Hver dag har det kommet ulike gjestetalere alle av det kvinnelige kjønn, alt ifra en doktor, til kjent gospelsanger til ei som hadde startet en organisasjon som gir mat til barn på skoler. De fortalte om sine oppturer og nedturer, og at de med mye mot har klart å oppnå suksess i livet. Talene var ment for å motivere disse ungdommene, og det virket som om de alle ble inspirerte.

Selv om de synes talene var veldig lærerike, var nok tiden hvor vi skulle leke, det gøyeste i løpet av dagen. Da ble det både ulike konkurranser i grupper, og mer individuelle leker og konkurranser. Det ble en miks av gode gamle norske leker som bestemors knute/knutemor (vi er ikke helt enig i tittelen), stiv heks, ulike former for stafett, i tillegg til noen kenyanske leker. Det var gøy å få kjørt dem litt, og også ganske interessant å se at det ikke så ut som om de var vant med å løpe.

Vi sov ikke selv på leirstedet, og med 1 timers reisevei hjem ble det fort veldig lite søvn. Når man kommer hjem i 00-tiden, er ikke akkurat «I’ll pick you up at 6.45 tomorrow» det første du ønsker å høre. Men vi overlevde, selv om vi var ganske så kjørt på slutten.

IMG_2654.jpg

Siste kvelden var uten tvil høydepunktet, da det var tid for talentshow. Dikt, monologer, sang og dans ble fremført. Også lederne fikk muligheten til å vise seg fram, med klassisk improdans. Kvaliteten på dansen vår var nok ikke av den beste, men ungdommene koste seg så det er vel det viktigste.

Dette var kanskje ikke den gøyste leiren vi har vært på, men sannsynligvis en av de viktigste. Det er utrolig knall at de arrangerer slike leirer. Disse ungdommene har alle muligheter. Vi håper og ber om at de kommer til å utnytte disse mulighetene og få suksess i livet, for de har virkelig et potensiale!