Happy Life Children's Home

Hallais, nå har vi allerede vært her i en måned og er fortsatt levende og som du leste i forrige innlegg så har vi de fire siste ukene jobbet tre dager i uken på Happy Life childrens home. 

 

Hver mandag, tirsdag og torsdag så har vi gått strekningen fra der vi bor, Focus centre til Happy Life, som tar oss ca 30min. Happy Life har to avdelinger, en for ”toddlers” og en for spedbarn. Spedbarns avdelingen er delt opp i to rom, ett for barn fra 6mnd til 1 år og det andre for barn fra 0-6mnd, hvor vi har tilbrakt mest tid. Dagsrytmen er å mate barna,  bli litt gulpet på, være med å vaske de og kle de og sist men ikke minst, skifte bleier. For å si det sånn, er ikke bittelitt verpesjuk lenger, så det å skifte bleier er en god kur for det.

 

Det å jobbe på Happy Life har vært gøy, litt repetitivt til tider da vi mater, skifter bleier og legger de i senga x3 på 17 barn i løpet av en dag. Det har også vært koselig til tider for det å få tilbringe dagene med smilende, sovende og søte barn kan ikke være mye annet enn koselig.(eyy sjekk den naise allitterasjonen) En ting skal sies at når jeg først begynner å reflektere over oppholdet på Happy Life så har det ikke alltid vært så lett og noen ganger litt trist og vanskelig. Ett eksempel på at det ikke alltid har vært så lett var da det på under en uke kom to nye babyer til Happy Life. Om morgningen så vasker vi babyene og jeg var med å vaske denne ene nye babyen.  Han hadde fortsatt en klasp med litt av navlestrengen igjen, han var 3 dager gammel. En vet jo allerede at alle disse barna ikke har noen hjem/foreldre, men da fikk jeg det på en måte rett i fleisen, at noen har nettopp forlatt dette barnet. 

Jeg hadde også psykologi på videregående og det har gjort at tankene har surret litt når det kommer til våre grunnleggende behov som mennesker. Det er blitt forsket på av blant annet av en som heter Harlow om det med tilknytning. Han kom frem til at menneskers grunnleggende behov er ikke bare de fysiologiske behovene som mat og drikke, men at kjærlighet og nærhet er likeså viktig. På det settet har det gjort arbeidet mye mer viktig og meningsfylt ved at vi kan være med å gi litt av vår kjærlighet og nærhet til disse barna.   

IMG_1949.jpg
IMG_1930.jpg
IMG_1861.jpg