De første dagene i Nairobi

6 dager har nå gått, og på den korte tiden vi har vært her har vi fått opplevd utrolig mye. Det kan faktisk av og til føles at vi har vært her flere måneder allerede. Vi kom med flyet tidlig torsdag morgen, og ble hentet av vår fantastiske kontaktperson Issa (ja vi ble pålagt til å skrive hvor fantastisk han er), og hans “boss” Evans. De kjørte oss til Focus centre, der vi skal bo de neste 3 månedene. Focus (Fellowship of Christian Unions) er det kenyanske svar på Laget/NKSS, en gigantisk organisasjon som har møter og aktiviteter for studenter på mange universiteter i landet med over 45000(!) medlemmer. Etter jul kommer Focus til å bli en stor del av hverdagen vår. Da skal vi flytte til hvert vårt sted i Kenya (enda ukjent hvor vi skal dra), og få en lokal teammate. Det tror vi begge kommer til å bli veldig spennende. Tiden før kommer vi til å jobbe på et barnehjem kalt Happy Life Children Home, i tillegg til å være sammen med barn i Mathare-slummen hvor det vil bli en del lek, undervisning mm.

Et fredfylt område inne på Focus-området

Et fredfylt område inne på Focus-området

RT i oktober? Er du heldig kan du komme i en matatu som har anlegget på full guffe

RT i oktober? Er du heldig kan du komme i en matatu som har anlegget på full guffe

Allerede første dagen fikk vi smake på både Ugali og Chapati - to retter som er veldig vanlig å spise her. Vi fikk omvisning rundt på Focus Centre, hilste på mange av dem som jobber her, gikk på jentetur med et par av jentene her hvor de viste oss ulike markeder og kjøpesenter i nærheten. På veien hjem fikk vi også første kjøretur med matatu - det mest brukte offentlige transportmiddelet. Det er litt småskummelt å tenke på at om bare et par dager skal vi ta disse matatuene helt alene. Vi må vite at vi går inn i en som skal til riktig sted, og ikke minst må vi vite når vi skal av.

Selfietime med Issa

Selfietime med Issa

Trafikken er totalt annerledes her enn i Norge. Det er biler og busser overalt, og det virker ikke som om de tar i bruk så mange trafikkregler. Det er heller ingenting som heter rutetider, busskort, dingeknapper, annonsering av stoppeplasser, og det er fargen på bussene som avgjør hvilken rute den skal kjøre. Så nå er vi nødt til å pugge farger.

Ellers har vi hatt ulike sessions om alt ifra fakta om Kenya og Focus, til vekst i tro og hvordan man kan bruke sine evner og egenskaper i det arbeidet man skal gjøre. Vi har spist på restaurant i Nairobi sentrum, vært innom flere kjøpesenter, vært på gudstjeneste og søndagsskole i Mathare, spilt volleyball, dusjet uten vann, lært å vaske klær på kenyansk vis (det var mye mer stress enn det vi trodde det kom til å bli), og vært med på ulike aktiviteter og leker sammen med Focus-studenter fra mange ulike campus rundt om i landet.

43471362_1893629177612422_2150859397805375488_n.jpg

Vi gleder oss til fortsettelsen og til å komme ordentlig inn i hverdagen!