Estudios bíblicos

En del av arbeidet jeg driver med her i Bogotá er å delta på bibelstudier. Normalt sett starter det kl 18 og varer til kl 21. Mange av studentene kommer rett fra universitet og kommer derfor litt tidlig, men det er bare koselig å få høre litt om hvordan en colombiansk hverdag er. Det er veldig inspirerende å observere hvordan de holder bibelstudiene. Og selvom det ikke er det største lokalet, så er det alltid nok plass og mat til alle. Ungdommene her er veldig beleste på bibelen, engasjerte og villige til å snakke høyt om hva de tenker. Jeg lærer ekstremt mye av de. Bibelstudiene starter med en bønn, etterfulgt av litt lovsang. Etter et par sanger så blir det stilt spørsmål om det er noen som har noe på hjerte de ønsker å be for. Det er en veldig åpen og ærlig atmosfære som skaper gode relasjoner blant folkene her.

Det er som regel ikke en tale, men vi velger ut en bibeltekst som vi studerer nøye i små grupper. Etter litt tid kommer vi sammen som en stor gruppe og deler det vi tenker og føler på. Ingen svar er feil, det gjør det lettere å dele det man tenker, i tillegg ser du helt nye perspektiver på ting. En bibeltekst som du har lest hundre ganger før kan plutselig få en helt ny mening når du ser den fra et annet perspektiv.

Man blir jo aldri for gammel til å leke, så selvfølgelig må vi leke litt vi som er 19++. Leking blir også brukt som en god icebreaker i begynnelsen av møtene, spesielt hvis vi har fått nye medlemmer i UCU. Etter at vi har lekt, sunget, og studert bibel så er det tid for litt snacks. Dette er en av oppgavene jeg syntes er veldig koselig å stelle i stand. Det er veldig normalt å kjøpe brød og rundstykker som vi har til panela, te eller juice. Jeg syntes det er litt gøy å gjøre ting som er litt annerledes som for eksempel kanelsnurrer eller pommes frites. Det er alltid noe å bidra med og bibelstudiene blir uansett kosestunder med bibel, venner og god mat. Man gleder seg til hver onsdag og fredag. Tenk at dette er en del av hverdagen min!

45263825_351326665638180_7460647935940755456_n.jpg