Besøk på universitetet

I dag har vi endelig fått være med for å se noe av det UCU gjør i praksis på universitetene!

FullSizeRender.jpg

Dette er veggen som vender ut mot samlingsplassen på det nasjonale universitetet, kalt Plaza Che. Plassen er oppkalt etter Che Guevara som var en forkjemper av revolusjon, og som er avbildet på midten av veggen til venstre.

FullSizeRender.jpg

Mesteparten av den colombianske ungdommen er veldig politisk aktiv, noe som er ganske spennede og inspirerende å observere. De siste dagene har det pågått en stor streik på de offentlige universitetene i Bogotá. Flere av UCU-studentene har deltatt og er svært engasjerte! (Ps: det er ikke en voldelig strike og vi holder oss unna demonstasjonene så vi er helt trygge.)

FullSizeRender.jpg

Målet med dagens aktivitet var å skape samtaler med studentene. Vi brukte spørsmålet «Hva splitter oss i dag?» for å starte en samtale og skape interesse. Etter at studentene hadde fått svart på spørsmålet ble de vist tre forskjellige bilder av faktiske vegger/gjerder fra latinamerika som har splittet folk tidligere i historien. Deretter ble det innledet en samtale om hva som splitter folket i dag, og hvordan Jesus skal fjerne denne splittelsen en dag. Vi må innrømme at før vi faktisk dro bort til universitetet og fikk se studentenes politiske engasjement var vi litt tvilsomme til planen. Vi så for oss hvordan denne typen aktivitet hadde fungert hjemme i Norge. Da vi var på universitetet og fikk observere studentenes engasjement rundt aktiviteten ble vi veldig inspirerte og imponert over hvordan UCU Bogotá klarer å være dagsaktuelle og bruke den sosiale/politiske situasjonen til noe positivt. 

 

 «Here we breath struggle»  Latino America - Calle 13

 «Here we breath struggle»

Latino America - Calle 13

Vi gleder oss til å få obeservere og lære enda mer av UCU!

- Alette