Høstkurset på Hald Internasjonale Senter - Tiden før avreise

Hei, hei og velkommen!

Dette er mitt første innlegg på denne bloggen, og jeg må si jeg er mektig spent på hvordan det her skal gå. Jeg skal prøve så godt jeg kan å oppdatere denne bloggen så dere hjemme i Norge kan følge med når jeg skal ut på eventyr. Jeg må også beklage for alle skrivefeil som kan komme på veien, for skriving har aldri vært min sterkeste side hehe :D Jeg deler denne bloggen med Rakel som er min teammate!

Først og fremst så er jeg jo vanvittig spent! Det er 8 dager til Rakel og jeg reiser, og det har ikke gått helt opp for meg enda at jeg snart skal sitte på et fly i retning Sør-Amerika. Jeg har aldri vært utenfor Europa, og flydde alene for første gang i august i år. Den flyturen fra Sandefjord til Bergen varte bare i 30 minutter, men det var likevel nok til å gjøre meg litt nervøs. Så da kan vi jo tenke oss hvordan det blir når jeg skal fly helt til Sao Paulo med mellomlandinger og greier.. men hallooo! Dette er jo et året for å ta nye utfordringer og være utenfor komfortsonen sin til de grader.

Hvem er denne Rakel jeg reiser med tenker du kanskje?

Jo, nå skal jeg fortelle deg. Denne sprudlene jenta fra Bergen er god som gull. Hun er rolig, søt og deilig å prate med. Jeg gleder meg sykt til å tilbringe 6 måneder sammen med henne i Brasil, og bli bedre kjent <3 Hun er åpen og snill mot alle hun ser, og har alltid en herlig latter på lur.

Så, når det kommer til perioden vi har vært på hald nå de siste 6 ukene så har de vært sykt bra. I disse ukene har halds ansatte forberedt oss på det vi har i vente og gitt oss tips og kunnskap vi kan få god bruk for. Fra leirer, til blåtur, byturer, undervisning og morro. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov til å bli en del av denne flotte haldfamilien. For på hald er det nemlig internasjonale studenter i tillegg til de norske studentene. Etter de 6 månedene her på hald i Mandal blir vi nordmenn sendt ut til forskjellige land for å jobbe, mens de internasjonale studentene blir sendt rundt i Norge for å jobbe. Møte med de forskjellige kulturene her på hald har gjort stort inntrykk på meg. Hele 9 land er representert: Norge, Brasil, Frankrike, Israel, Uganda, Tanzania, Kenya, Madagaskar og Nepal. Hald har blitt min safety place hvor jeg har kunnet vært meg selv i et åpent miljø fylt med kjærlighet. For folk her bryr seg virkelig om hverandre, og det legges merke til! Hver og en har sin historie å fortelle, og det er nettop derfor det er så bra at vi er forskjellige.

Det at jeg nå skal ut i verden kjenner jeg at kommer til å bli en stor forandring fra koselige, trygge Hald i lille Mandal. Men det eneste jeg kan si er at jeg føler meg utrolig heldig, takknemlig og glad for det valget jeg har tatt i år. Guds planer er store og jeg gleder meg til å se hva han har i vente for meg og menneskene rundt meg.

Mer informasjon om hva jeg skal gjøre i Brasil og hvem jeg reiser gjennom vil komme etterhvert, men dette er det jeg har å si for nå. Håper du vil finne bloggen til Rakel og meg spennende å lese. Snakkes snart! :D

Et år av en annen verden
— Hald internasjonale senter
IMG_8603.JPG

Filipperbrevet 4,6:

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.


Hald interact! Her er vi på besøk hos selveste sjefen av Laget: Karl Johan

Hald interact! Her er vi på besøk hos selveste sjefen av Laget: Karl Johan

Gjegen i Mandal kirke.

Gjegen i Mandal kirke.

Felipe, min gode venn fra Brasil &lt;3

Felipe, min gode venn fra Brasil <3

Ahhh, glede!

Ahhh, glede!